.:~Shafi'e, Norlie and Rafiq's Place~:.Paint With the Heart

By: norlie lieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  [41]  >  >>]    [Archive]
Friday, 11-Feb-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kucing..kucingku...

Hi! My Name Jeli
Me wif Jeli
Ni la Cicak
View all 12 photos...
Aku and Amy suka "banget" ngan kucing....walaupun sekarang dah tak bela lagi...tapi kami still ada stock wiskes atau friskies kat umah..kalau ada kucing dtg....kira langkah kanan la kucing2 yg dtg tu...2-3 minggu lepas sekor kucing bwk geng sampai 5 ekor, coz dia tau kat rumah aku ni ada special menu....selalu yg datang sekor je, tapi lain2. Pendek kata 5 hari mesti 5 ekor kucing yang berbeza...semua kami bagi nama, Otai (psl dah tua), Pak Abu, Mak Abu, Acik Kuning, Pak Tam.
Lepas kenyang...blah la semua..

Dulu masa dok umah lama kami bela sampai 5 ekor, tu belum lagi umah kami jadik hospital bersalin tuk kucing2 tu...agak2 nak beranak dtg umah aku, bila dah besar, ilang la pulak...dulu sebelum pegi kerja, rebus ikan dulu bagi makan kat "anak2" angkat tu...hehehe kdg2 suka, kadang2 sakit hati, psl makan bersepah2..asal balik je mesti terpijak tulang ikan...

Waktu aku pregnant, kucing2 tu macam paham je...aku tak tau nak ckp macam mana...bila balik kerja semua2 dah tunggu depan pintu, bila bukak pintu keter, masing2 nak masuk keter...tapi bila bawak round2...semua pening....cam mabuk todi...mamai je...

Tapi tu dulu....sejak aku ada baby, mak aku tak bagi dah..so semua kucing-kucing tu aku tinggal kat umah lama...windu ngan kucing2 tu....Windu ngan Jeli, Acik Gemuk and Cicak. Nasib mak aku pun bela kucing gak khas tuk aku, Kembang (kacukan Siam+tempatan) and Embab (original Parsi).Tapi psl idup kat kg, kena la ikut cara kampung....mandi pun sebulan sekali je..

Tu la citer aku hari ni...abis!!!!




Thursday, 10-Feb-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Mama to be...

kat sepital, TAR, Klang, kena ulser perut, after 2 month..
Six Month, jalan2 kat zOOooo
8 Month... (32 weeks)
View all 4 photos...
Setelah 2 tahun honeymoon session, tup2... berita yang tak disangka2 menjengah ke telinga aku
oleh si tuan Doctor "Congratulation, you will become mother!" Glup telan air liur aku....
Macam tak percaya, mula2 aku mai cek pasal demam, awat kena buat urine test plak, arh....bantai je la ING bayor....(dlm hati aku)...

Tapi control macho...buat muka relex...So haw many month?, 6 week, balas doctor...heheheh
Alhamdulilah.....trus call Amy..."Hello Papa!!!".... satu ayat yang boleh menterjemah so many things!!!

So bermula la episod baru dlm idup aku sebagai "mama to be" mula la pi klinik every month, telan vitamin,
dah tak lepas dari panahan morning sicknes...org 3 bulan aku full 9 bulan....hari2 "uwekk"

Lepas tu tuhan je tau cam ne "nikmatnya" bawak perut...from 39kg aku jadik 49kg...10kg la aku bwk kehulu-kehilir...insaf aku....insafff dengan kekuasaan-Nya....betapa unik ciptaan-Nya


Wednesday, 9-Feb-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
**My Wedding Day**

1..2..3...smile..!!!
Adik dok diam-diam ya..
Majlis Berinai..
View all 13 photos...
Dah 3 tahun masa berlalu, belek2 album yang dah lama tersimpan...teringat zaman2 nak naik pelamin ...

08-02-02 selamat kami diijabkabulkan sebagai suami isteri dengan sekali lafaz. Majlis diteruskan di rumah pengantin perempuan pada 10-02-02 dan kemudian di rumah lelaki pada 12-02-02.

* Thank you Ted (http://ted.fotopages.com/) for hasil kerja yang memuaskan (http://www.tedadnan.com/)



Tuesday, 8-Feb-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
HaPpY AnNiVeRsArY

I
LovE
U
View all 4 photos...
08-02-05... Genap 3 tahun....HaPpY AnNiVeRsArY...


As we grow older together..
As we continue to change with age..
There is one thing that will never change..
I will always keep falling in love with you..............


Monday, 7-Feb-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
1st Entry.....Assalamualaikum world...

Hari ni 7hb Feb 2005
Hi world...
Hari ni 1st day den entry s/thing kat sini..dun know what i want to say....


[<<  <  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  [41]  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net