.:~Shafi'e, Norlie and Rafiq's Place~:.Paint With the Heart

By: norlie lieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 23-Oct-2007 04:22 Email | Share | | Bookmark
Raya this year

Raya tahun ni raya bz sangat, ntahlah...dengan tugasan yang berlambak-lambak, dengan keadaan fizikal dan mental yang tak berapa nak betul, rasa iieeee tak rayaaaa jek tahun ni...

Tulah dugaan...org dok sebok berhariraya, norlie sebok buat assignment...org masih lagi bersuka ria...on 17th Norlie dah mai opis...sambil2 menyelam with kerja sekolah yang nak kena dihantar (last Sunday, 21st...)

Tapi hari ni tgk balik pic yang LadyCt upload ehheehh sengeih jap...kira raya gak akuuuu....thanks ..
Esok Norlie dah cuti balik, bukan raya...tp mengadap buku lagi, next Friday 26th dah masuk dewan peksa...mid tem pulak...next Sunday lagi kena dtg kelas...next Sunday lagi...dah start Final exam.

Takpee...next raya InsyaAllah dah habis....bleh raya sakann.... tinggal 2 semester lagi...skit lagi...skit lagi......


What going on? kenapa LadyCT sampai ke Sekinchan, actually dia ada job kat Tanjung Karang, so singgah la ke kampung papa wana...Dan secara tak langsung....mama jadi baby sitter... The benda yang Norlie x bleh lupa, menyirap2 darah, Wana + Aishah bleh lari n melompat2 depan pengantin yg tgh solat sunat lepas nikah..mak aihhhh...menjeling jekkkkk org2 lam mesjid tuuu...adoi la wanaa suka2 hati jek....



Ct, Norlie, Aishah and Wana....depa dah nak balik dah...psl Aishah sakit perut..!!! tak sempat nak main kat sawah....heheehehh



Selamat Hari Raya pada semua...FP closed temporary again for MId Tem Exam....Wish me luck....


Friday, 28-Sep-2007 04:54 Email | Share | | Bookmark
I've been tagged by Intan....

me and my sisters....
I've been tagged by Intan....

Instructions : [/b
Tag Mode: 5 blogger
1st - You leave their blog and post link and add to the list below.
2nd - Let the blogger you want to tag know they been tagged by comment in their blog or etc.

Mama's been tagged by - Intan@Mama Hadif

[b]5 things found in my bag

~ my purse
~ house key & car key
~ pen
~ panties liner (warhahah jgn mareeeee)
~ tuala kecik (selalunya bila keluar ngan wana, mesti ada, cober hingusss)

5 things found in my purse
~ Ringgit Malaysia...
~ MyKad & MyKid (Mama and Wana)
~ J Card, Mesra Card, Bonuslink Card, Voir Card, Hinode Shop Card (card kedai 5 ngit pun ada)
~ Chicky CLUB Card, Ronald McDonald Card, MPH Kids Club (semuanya tuk mama, bila lunch pi Md dapat sundayyy cup!)
~ Driving License, Perakuan Nikah Card, PM Care Card


5 favorite things in my room
~ my pillow..my bed.. of courseeee laaaa kan
~ My tv 14"
~ My bekas make-up
~ My comb and getah rambut
~ My kotak tisu (kejap2 tarik sehelai, buat sepah jek)

5 things i’ve always wanted to do
~ abiskan my degree - letih dah nih, org lain lama dah dpt...;(
~ have my own bakery (kununnnnnn....)
~ go holiday...lama dah tak pegi .... dpt langkawi pun jadilahhhh
~ pandai masak....mmg fail...hatta masak kari sekalipun...
~ pandai jahit baju....jelujur pun bengkang bengkok...cam ulau

5 things I’m currently into
~ finish up all my assignment (sambil2 buat kije, kang bos nampak, b4 raya nak kena hantar nih)
~ nak membuta jap, lunch hour di bolan posaaaaa tau2 la kan...
~ belikan baju raya wana, dah semingu dok tanya "mama jom bli baju rayaa...alahaiii...
~ plan nak masak apaaa la buka posa (x penah lagik masak weiii, bli jek) sebok print resepi
~ reply network abuse email.... sib baik tak byk harinih...bess bessss

5 people i'm going to tag
~ LadyCt (http://ladyct.fotopages.com/) aka mama Aishah
~ Kelly (http://krielly.fotopages.com/) aka mam farah and irfan
~ Wana (http://bona.fotopages.com/) aka mama MUiz
~ Dr Azzam (http://azzam.fotopages.com/) yang jauhhhh diperantauan
~ Hanis (http://hanis.fotopages.com/) aka mama Adam


Tuesday, 18-Sep-2007 03:27 Email | Share | | Bookmark
Haiqal's Birthday

3 beradik..
birthday boy
 
View all 8 photos...
Who is Haiqal? actually he is adik beradik susuan Ridwana..heheh ramai dah adik2 wana kan...dah 3...kot ikut perut mamanya ni baru satulah, kot ikut belah ibu dah 3!! heheh

Takde benda nak buat, ibu just bli one cake, mama plak x sempat bli apa2 ngan kretipnya membuat crown yang ntah hapa2 ni ntah..habis fail2 keje ku punggah ..janji dpt A4 kaler2 ..hehehe bijak-bijak...

The activities - mari mewarna bersama Wana, Haiqal n Dina..pastu gaduh rebut2..pastu mama jerit cam apeeentah...

**Cop! selamat berpuasa semuaaa


Monday, 17-Sep-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
What we have done last night

A4 paper kaler2 potong kecik2
crayon aka kaler lilin
lukis gambau apa sukerrr
View all 7 photos...
heheh boring2 takde buat apa...meh kita buat kije skit....

Bahan2nya adala:

A4 paper kaler yang dah nak buang tu (potong kecik2)
kertas tisu (ni lebih masa bwk pi BIG Gathering kat Lake Garden haritu...hehehe)
Gum
Ketas lukisan
Crayon

Cara2nya
1.lukis la apa gambau
2. tampal kot suka hati...

Habis hati la wana buat benda nih...jenuh la tangan kayu mamanya ni lukis apa2 yang patut..pastu jerit

1. Siniiii!!!! bukan situlah!!! Hei......hereeee!!!!
2. blueeee!!!!! sky kan blueee!!!
3. pinkkk!!! pink!!!!! iieeeee dgr la cakap mama pink!!!!!!
4. ieee ieeee....pastu kelekuk! kat tangan tu...heheh (mama marah psl dia nak tampal kat tempat lain)

*moral of the kejadian --> mama ajar wana cam nak makan!!!


Tuesday, 28-Aug-2007 08:12 Email | Share | | Bookmark
My Kampung Childhood - Games Carnival

Haaa…haaa afer a few days baru dapat update FP nih….dunno lah, so difficult want to update, tulis byk2 balik2 dBt error… nyampehhh…keylah what the story today? …heheheh, cam biasa back dated storylahhhh!!!

Actually on 12th August 2007, Ridwana ada sport day kat Bukit Cahaya Sri Alam programnya “My Kampung Childhood - Games Carnival”.

Konon2 temanya nak jadi budak kampong..hehehe ntahler…Wana? Huh mlm nak pi tu, bukan main lagi excited, dok la ulang2 pakai baju, bergaya2 depan cermin with her new track bottom tu…Sampai la koi 2pagi dia tak mo tidurr “esok ada sport kat mama, ada sport kan…..” Mesti jiran tetangga masa tu tensen,mlm2 buta dgr budak kecik nyanyi “Tanggal 31….bulan lapannnnnn lima puluh tujuhhhhhh…”

Pagi tu nauzubillah nak kejutkan dia, siap ckp “mama nak tido umah nenek ngan (her bb sitter)… tak payah pegi sport”….yerlah sleepyyyyy kannnn..

Sampai2 jek kat Bukit Cerakah tu, bukan main la lagi…sukaaaa la sangat, naik bas nak masuk Gelanggang Istana tu pun suka jugak…. Bila tang berbaris nak nyanyi lagu “Tanggal 31” and Negaraku, dia bleh batai MAMA!!!!!! Nak MAMA!!!!!.... adei…

Tak guna la practice lagu tu siang malam pagi petang, lam bilik air nyanyi, lam keter..a

So Little Merdeka walk Games at `Kampung Gelanggang Istana’* Games at `Kampung Paya Cantiknya’, Games at `Kampung Jalan Jalan’ dah jadi Sessi MELEKAT di badan Mama!!!

Satu games pun Wana tak main, dok la melekat kat mamanya yang kudut kedengking ni, sampai kebas2… Dia tak kira ada TV3 kat situ pun dia dok melalakkkkk la jugak, Teachers kat situ pun dah tak tau apa nak buat….Sampai hot temper la jugak Norlie, bila ajak balik dia tak nak….

Nah macam mana, bila dak koi 10 tu mode dia baru OK, dok la galok ngan Hadif, bukan main suka la lagik….

Yang lawaknya, camera Norie tak function (tak tau la nak kata mcm mana, setiap kali ada program mesti camera tu JIUN…tensen betulll….la la tu gak cari Intan….ehhehe mintak simpati maaaaaa….)

Thanks Intan, I luv U lahh…penyelamat…!!!!! All pics taken by Mama Intan…at http://intanaziela.fotopages.com/








[url]


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net