.:~Shafi'e, Norlie and Rafiq's Place~:.Paint With the Heart

By: norlie lieza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 15-Aug-2007 00:41 Email | Share | | Bookmark
Hari yang Boring

emmm nak main apa ek..
ooOO bertukang...
eh house...
View all 6 photos...
boring ek...main la sesorang...mama? mmmm dia bela spider lam FP ni...bersawang...hehhehe


Monday, 9-Jul-2007 05:17 Email | Share | | Bookmark
Haa?? My 3R Kena TAGGED!!!

Adeh....terkena makcik nakk....sajer je KC nak suh norlie update FP ni kan..heheh
maleh tul rasanya...tapi bagus gak ada idea nak tulis apa...

Azzaaa hehehe aku tau ko tgh plan pasai tu ko carik nama best2 kan...ieh.ihh heheh

mmm mcm mana nak cakap yer...mana dapat nama Ridwana Rif'iah Rafiq...?? ntah mana dapat yer..heheheh
Cenggini, dulu masa before pegnat pun, norlie memang suka curi baca magazine orang, satu hari terjumpa magazine Pa&MA,
ntah sapa punya lupa dah...jumpa nama Ridwana Rif'iah - maksudnya periang, happynessss.. + kemuliaan..

Tak tau psl apa suka nama ni, cam pelik la pulak...tak pernah dengar...so simpan la baik2 kot2 terpegnen...hehehe
Tp hasben suka sgt nama Rafiq, dia kata nama Rafiq tu ada kes...apa kesss dia jek tau... pastu pulak masa tu ada program 3R kat tv3..

Tup2 disahkan la pegnet...heheh dah tau bby girl, tp hb nak jugak nama rafiq tu...So in the list
1. Ridwana Nurrafiq
2. Rif'iah Nurrafiq
3. Ridwana Rif'iah

kalau boy
1. Adam Rafiq

Tanggal 5-June-2004 sewaktu nurse meletakkan seorang bayi perempuan yang masih merah diatas dadaku tiba-tiba
bibirku terus menyebut "Alhamdulilah...Ridwana anak mama dah selamat dilahirkan...."

Ecehewahhhh alih-alih emosional plak...terbayang-bayang la plak nih...

Masa isi borang tu, dah janji dah tak nak panjang2 nama..siap angkat tangan lagik...
balik2 dari pejabat pendaftaran...papa wana ngan senyum lebornya letak

Ridwana Rif'iah Rafiq Binti Mohd. Shafi'e

Norlie: Apasal letak panjang bebenor?
Hubby: Suka, nak sama ngan abang gak ada (')


Adei....maknya pun letih nak nyebut.....the problemnya is..setiap kali norlie nak tulis nama dia kat mana-mana form
norlie kena refer MyKit dia..psl selalu terlupa macam mana nak eja Rif'iah (huruf hamzah tu yang buat tergeliat nak tulis).
Neneknya lagikla nak nyebut, apiq! apiq jek...

Yang lawaknya, bila time check-up kat sepital (wana bersalin kat gomen, check pun kat gomen)...sister tu dok la carik baby boy...
sebut Rafiq! Rafiq! tak de org jwb...dia kata "saya pelik la nama lelaki, tapi card dia kaler pink"..huh anak aku la tu (lam hati kata)..
Sengeh2 kerang la norlie nonong dokong wana masuk bilik Dr...

Onother one, ramai ingat Rafiq is her Father name...bukan la tu nama dia gak....hehee
pastu bila isi form ke apa ke mesti tanda (') tu tak kuar...


After 3 years, I try ajar wana spell her name in the computer, she said

Aiiii banyaknya huruf "I"
Mana huruf "R" "R" dah tekan kan mama?
Banyak laaa...wana penat laaaa...

She only can type "RIDWANA"...(tapi mama la taip dulu, lepas tu dia folow jek, dia tak kenal sgt huruf lagi)

If you ask her name, she only cam remember "LIWANA FAFIQ MOHHAMMAD SHAIE IE
Nama mama pulak NON NIE ZA...

Dan norlie notis last week dia pelat R!!!!! dia sebut "AL"


Kenapa muka dia lain sgt ngan norlie? ntah norlie pun x tau..heheh penah org tanya "anak sapa u bawak? anak u ke? eh tipulah, tak de muka u pun!", huwaaa anak aku la...
siap lecture kat oum tu pun kata, mana u daat budak ni? hambek....!!!!

dedulu masa pegnant cukup menyampah kejadah dengan Wan Kamaruddin psl tu kot..hehehe


Erkk.kena carik 5 orang pulak yer...mmm sapa ya...kita tgk sapa yang keeenaaaaa

1. Aisha - ladyCT (psl org kata mcm twins...cuma wana takda gigi...)
2. >http://azzam.fotopages.com/]Azzam - sejuk je kalo tengok azzam..tak tau apasal...
3. Aina & Yaya mama Kurnia (jatuh cinta kat nama yaya...)
4. http://jepun-eja.fotopages.com/ (tak kira dah kena pun nak kena jugak...)
5.Hadif http://intanaziela.fotopages.com/ (pasal hadif sukaaaa ngorat anak dara antie..heheh)

Huh jenuh aku nak cari 5 orang, korang dah tagged feberet aku sesiap...heheh


pics culik dr fp CT



Tuesday, 19-Jun-2007 11:08 Email | Share | | Bookmark
Entry hari ni, cilok gambau Hadif..



more story kat http://intanaziela.fotopages.com ehheheheeh

patutla 2 hari ni dia asik sebut hadif jek.....ooOOOOOO ada kes yaaaaaa....
bila norlie marah naper sepah rumah dia kata Hadif buat..(mcm la hadif dok umah sebelah) ..kenapa skul bag tunggang langgang? dia jwb Hadif tuuu...

Papa balik ambik dr sekolah pun dia kata ......Hadif tuuu

dia dok main sorang-sorang tiba2 iieeeeeee hadif ni sebokkkk jekkkkk (alih2)

mlm tadi dia hulur tepon menan dia "mama tepon hadif...."

mama: hello assalamualaikum, hadif yaaa wana want to speak with u
wana: hello Hadif niiii sebok je tauuu!! shabina kata sebok jek..mimie kata sebokk jek... (ni nama kawan-kawan dia kot...heheheh)

ooOO Hadif...kacau anak dara antie yerrrr!!!!!! apa kes ni apa kesss!!!!???


Friday, 15-Jun-2007 06:49 Email | Share | | Bookmark
Ridwana's Cousin

fira, wana and fatin
 
 
View all 11 photos...
Setiap kali nak update...mesti norlie menung panjang "apaaa ya nak tulis..." cos norlie ni mmg kayu skit nak tulis2 nih...heheheh jeles tgk momies semua pandai sungguh menulis...

like kc with touching wordsnya, like mira with cerita2 lawaknya, like azza yang ada jek idea of acara, like zatul with creatif idea, like ct yang ada gambar lompat-lompat (warrara gambau hang lompat kat KLCC tu..ngalahkan bebudak...pst aku nak gak...), like intan yg always pening ngan hadif and like kak nim the superrrr heroooo eh super mom...!! erkk ramai la plak nak tulis...mak lupaaaa...haaa mak jolie yang trademarknya "MAK...."...

URL mak2 diatas cari sindri ek..hehheh maleh..tp depa mmg best....nama yg x sebut mintak maap, byk sgt

Today, no new pict, norlie dah start bz balik, jadi mak, jadi budak sekolah, jadi anak and jadi mcm2 lam satu masa...heheheh

All the pict has been taken masa kami balik kg last 2 weeks...semata-mata nak seleberate birthday her cousin yang merajuk2... ala bukan seleberate besar2 pun...just kami 8 orang...mak abah, kak lela

See muka depa ada iras2 tak? ni 3 orang ni cam 3 serangkai...lom lagik tiru iklan syampoooo adeiiiii......bleh gelak guling2... semua tak nak potong rambut....pegi mana2 with sunsilk...


Happy birthday Nurul Fatin Najihah and Norzafirra, both 10 years old...be a good girl okey....




Wednesday, 6-Jun-2007 02:58 Email | Share | | Bookmark
Demam lagi

pic last week
ni ambik darah semalam
sayang sgt, tak bleh usik
View all 4 photos...
since birthday dia hari tu demam jek tak baik2, baik 2 hari dema lagi, baik 2 hari demam lagi...ieeee ntahlah...

kelmarin siap suspected denggi lagik, maunya tak pening...menjajau2 la kejap...Alhamdulilah hari ni dah kebah skit dah, bila dah baik mula la nak macam-macam, milolah, biskut la, meelah, bihun laaa... ieeee naik hantu plak maknyaaa...

Quote:
demam ni kije dia tidoooo jek, tp kol 2 -3 pagi kang dia bangun tgk tv..

mama: tidurla rehat, wana kat demam
wana: wana tak sihat, doktor kata tak boleh tidur, sebab tu gigi rosak, sebab tu tak boleh tgk shrek, sebabtu muntah weekkkk
mama: yerlah tu

mama: makan la skit, wana dah 2 hari tak makan
wana: wana tak boleh makan nasi, batuk...muntah wek.. lele (gula2) bolehlaaa, mandi
mama: amboi-amboi

mama: bangun, asik tido jek, kang mlm2 kol 1 kol 2 sebok nak tgk tv
wana: iieeee nak tidolah...(benti kejap) sian mama lambat pegi work kan...(pastu sambung tido balik)





[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net